Pieter in boek ‘Zin in Brabant’

Zin-in-brabantHet boek ’Zin in Brabant’, bevat verhalen over religie en spiritualiteit in Brabant. Een van die verhalen gaat over Pieter Kortekaas.

In ‘Zin in Brabant’ gaan Marieke Boerefijn en Paul Spapens op zoek naar de hedendaagse religies in Brabant. Na vastgesteld te hebben dat de ontkerkelijking vrijwel compleet is vragen ze zich af of er dan in Brabant geen geloof meer is? Ze gaan op onderzoek uit en komen in contact met tientallen religieuze stromingen die Brabant tegenwoordig rijk is. Het boek Zin in Brabant laat in woord en beeld zien hoe veelkleurig religieus en spiritueel Brabant is.

In deze van oorsprong katholieke provincie zijn tegenwoordig boeddhistische tempels, spirituele doolhoven, moskeeën, reikimeesters, druïden, synagogen, vrijmetselaars en nog veel meer vormen van religie te vinden. Er bestaat een enorme veelzijdigheid. De mensen achter Zin in Brabant zijn Marieke Boerefijn en Paul Spapens. Marieke Boerefijn is verslaggever van Omroep Brabant en als theologe gespecialiseerd in religie. Paul Spapens is voormalig journalist bij het Brabants Dagblad en als publicist gespecialiseerd in immaterieel erfgoed. De foto’s worden gemaakt door de professionele fotograaf Rianne Vrijdag.

Paul Spapens (1949) is voormalig journalist bij het Brabants Dagblad en als publicist gespecialiseerd in immaterieel erfgoed. Marieke Boerefijn (1978) is verslaggever van Omroep Brabant en studeerde af in de theologie en religiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Beiden zijn Brabanders in hart en nieren.

Het boek is te koop in uw boekenzaak of online te bestellen bij bijvoorbeeld bol.com of Primera

Bent u geïnspireerd n.a.v. het boek en het verhaal van Pieter, dan is er de mogelijkheid om Pieter als spreker te benaderen om een lezing te geven.

 

Tags: , ,